Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Idrottsskolor

Föreningen har tre idrottsskolor med anpassade aktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning, minirullare, Parakul och Rull&Lek.

Här tränar och testar vi på olika idrotter. Vi drivs av att skapa upplevelser som ger glädje åt våra medlemmar och vill att fler ska börja idrotta och komma i rörelse.

Genom hela livet är idrott och rörelse viktigt och redan i tidig ålder grundläggs intresset hos barn och unga att röra på sig. Idrott bidrat till att motoriken utvecklas och att skelettet stärks i unga år samtidigt som självförtroende och självkänsla byggs.
Till ledare/ föräldrar / spelare - info om Försäkringskassan

Om man har Aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan man även söka Särskild ersättning för aktiviteter. Från Juli det år man fyller 19 år till månaden före man fyller 30 år. Här söker man ersättning för utlägg och kostnader för aktiviteter som bowling, övriga sporter, läger, tävlingar, medlemskap, licens osv.

Kontakta din handläggare på Försäkringskassan och be om att söka Särskild ersättning för aktiviteter för dig som har Aktivitetsersättning.

Publicerad: 2022-10-09

Senast uppdaterad: 2022-11-24