Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna
Elinnebandy

Elinnebandy

En fartfylld sport för dig med en större funktionsnedsättning


Vi spelar Elinnebandy (Tidigare Elhockey) som är en sport som vänder sig först och främst till dig som har någon form av muskelsjukdom, grav cp-skada eller något annat större rörelsehinder och därför har svårt att ägna dig åt annan idrott. Elinnebandy spelas med specialbyggda elrullstolar med klubba fast monterad i fram och en vanlig innebandyboll. Stolarna susar fram i upp till 14 km/h och svänger på en femöring så 4-punktsbältet på rekommenderas. Man spelar på en plan som är 20 meter lång och 14 meter bred och man har tre spelare i varje lag där valfri spelare kan ställa sig i mål och agera målvakt när det behövs. Hårda sammanstötningar är inte tillåtna.

Elinnebandyn är importerad från Danmark och där har man hållit på sedan 1991. För närvarande finns det lag på ett tiotal danska orter med seriespel i 3 divisioner. I Sverige finns det lag bland annat i Eskilstuna, Stockholm, Malmö, Göteborg, Gävle, Gotland och Norrköping. Vi i Tuna Tanks har hållit på sedan 2004. Det finns även lag i Norge, Tyskland och Kanada. I Norge har sporten också blivit stor, mycket pga att norska staten betalar stolarna. Stolarna kostar ca 93 000 kr styck(2012) och i Sverige är föreningarna hänvisade till sponsorer och fonder för att bekosta dem.

Om ni tycker Elinnebandy verkar vara en rolig, spännande sport och vill komma att prova kan ni kontakta oss!
Till ledare/ föräldrar / spelare - info om Försäkringskassan

Om man har Aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan man även söka Särskild ersättning för aktiviteter. Från Juli det år man fyller 19 år till månaden före man fyller 30 år. Här söker man ersättning för utlägg och kostnader för aktiviteter som bowling, övriga sporter, läger, tävlingar, medlemskap, licens osv.

Kontakta din handläggare på Försäkringskassan och be om att söka Särskild ersättning för aktiviteter för dig som har Aktivitetsersättning.

Publicerad: 2022-09-12

Senast uppdaterad: 2024-01-20

KONTAKT ELINNEBANDY


Bild på Ida Lundquist

Kontaktperson: Marina Andersson
Tfn: 070-620 75 72
E-post: Maila till Marina

Träningstider

Plats: Volvo CE Arena Eskilstuna, B-hall
Tid: Måndagar kl. 18.30-20.00

LEDARSTAB

Ledare: Owe Olsson
Tfn:
070-578 81 70
E-post:
Maila till Owe

Materialare: Johan Almgren
Tfn: 076-637 14 81
E-post: Maila till Johan

Vill du börja med en häftig och fartfylld lagidrott?

Vi söker dig som är minst 10 år och uppåt och har en funktionsnedsättning. Är du van att köra permobil är det ett plus.

Vi tränar på måndagskvällar och åker på tävlingar.

Tveka inte att höra av dig till oss!

VÄLKOMMEN!