Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Paraishockey

En bild

Paraishockey, tidigare kälkhockey, är en paralympisk sport där spelare med rörelsehinder tävlar i ishockey. De använder specialbyggda kälkar och dubbla klubbor för att manövrera på isen och spela pucken. Sporten följer liknande regler som vanlig ishockey, men med anpassningar för att inkludera spelare med olika funktionsnedsättningar. Paraishockey är en snabb och fysisk sport som främjar inkludering och gemenskap. Den har vuxit internationellt och är en viktig del av de Paralympiska spelen.

Är du intresserad av att bli ledare för vår paraishockeyverksamhet så hör av dig till oss via mail parasporteskilstuna@gmail.com eller fyll i formuläret "Bli medlem"
Till ledare/ föräldrar / spelare - info om Försäkringskassan

Om man har Aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan man även söka Särskild ersättning för aktiviteter. Från Juli det år man fyller 19 år till månaden före man fyller 30 år. Här söker man ersättning för utlägg och kostnader för aktiviteter som bowling, övriga sporter, läger, tävlingar, medlemskap, licens osv.

Kontakta din handläggare på Försäkringskassan och be om att söka Särskild ersättning för aktiviteter för dig som har Aktivitetsersättning.

Publicerad: 2024-06-20

Senast uppdaterad: 2024-06-20

KONTAKT PARAISHOCKEY


Bild på Ida Lundquist

Kontaktpersoner:
Robin Meng och Peter Nilsson
Telefon Robin: 076-135 41 44
Telefon Peter: 070.758 04 66

TRÄNINGSTIDER

Plats: Isstadion Eskilstuna, B-hallen
Istid: Måndagar 18:30-19:30


Vill du bli ledare så kryssa i det i samband med din medlemsansökan.