Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Parabowling

En kille som bowlar

Foto: Parasport Sverige

Bowling är en sport för alla, bowlingen för personer med funktionsnedsättning och har tillhört Svenska Bowlingförbundet sedan 1989.

Vad som är funktionsnedsättning i bowling diskuterades under många år, men numera är reglerna relativt klara, några hamnar alltid mitt emellan och måste därför diskuteras speciellt. Vilka regler som gäller går att läsa på Svenska Bowlingförbundets hemsida, www.swebowl.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Oavsett vilken funktionsnedsättning man har skall ifyllt medicinkort skickas in tillsammans med licensansökan, gällersamtliga licenser. I samtliga fall är det Svenska Bowlingförbundet som godkänner medicinkortet.

Medicinkort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamhet

De tävlingar som Svenska Bowlingförbundet anordnar varje år är Svenska Mästerskapen (SM) och Action Jubal Open.

Svenska Mästerskapen (SM)

SM spelas i början av maj varje år. SM spelas över 6 serier individuellt i A, B, C, D herr och dam samt i Ränna A och B. Därutöver spelas 2-manna i A/B, C/D herr resp. dam.

Action Jubal Open

Action Jubal spelas kring månadsskiftet oktober-november varje år. Tävlingen spelas över fyra serier kval och sedan final söndagen då man utser totalsegrare i dam-, herr- och rännklass. De som kvalificerar sig till finalen är de tre främsta i samtliga klasser förutom i ränna där de två främsta går vidare.
Till ledare/ föräldrar / spelare - info om Försäkringskassan

Om man har Aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan man även söka Särskild ersättning för aktiviteter. Från Juli det år man fyller 19 år till månaden före man fyller 30 år. Här söker man ersättning för utlägg och kostnader för aktiviteter som bowling, övriga sporter, läger, tävlingar, medlemskap, licens osv.

Kontakta din handläggare på Försäkringskassan och be om att söka Särskild ersättning för aktiviteter för dig som har Aktivitetsersättning.

Publicerad: 2022-08-17

Senast uppdaterad: 2023-10-30

KONTAKT PARABOWLING


Elinnebandy

Lagledare: Susanne Trollhav
tfn: 073-732 77 33
e-post: Maila till Susanne

Ledare: Karl Erbs
tfn: 070-550 11 64
e-post: Maila Kalle

Träningstider

Plats: Eskilstuna Bowlingcenter
Tid: Tisdagar kl.16.00-17.00 Grupp 1
Tisdagar kl.17.00-18.00 Grupp 2