Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Paraidrotter

Alla ska kunna idrotta och motionera utifrån sina förutsättningar

Vad är Parasport?

Parasport är idrott för personer med funktionsnedsättning. Den kännetecknas av gemenskap, glädje och drömmar. Här finns något för alla – oavsett om du är nybörjare, motionär eller vill tävla och satsa mot världstoppen.

Parasport, även känd som adaptiv sport eller parallell idrott, hänvisar till sporter som har anpassats eller modifierats för att tillåta personer med funktionsnedsättningar att delta. Dessa sporter kan innehålla en rad olika aktiviteter, såsom rullstolsbasket, rullstolstennis och parahandboll.

En av de största fördelarna med parasport är att det ger personer med funktionsnedsättningar möjlighet att delta i fysisk aktivitet och tävling. Detta kan bidra till att förbättra kondition, koordination och allmän hälsa. Dessutom kan deltagande i parasport ge en känsla av prestation och en känsla av gemenskap för personer med funktionsnedsättning.

En annan fördel med parasport är att det kan bidra till att främja ett mer inkluderande samhälle genom att bryta ner barriärer och låta personer med funktionsnedsättning delta i idrott tillsammans med personer som inte har någon funktionsnedsättning. Detta kan bidra till att främja en större förståelse och acceptans för personer med funktionsnedsättning i samhället.

Sammantaget spelar parasport en viktig roll för att främja fysisk aktivitet, inkludering och gemenskap för personer med funktionsnedsättningar.

Ett aktivt liv är en lönsam investering för både indvid och samhälle.
Till ledare/ föräldrar / spelare - info om Försäkringskassan

Om man har Aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan man även söka Särskild ersättning för aktiviteter. Från Juli det år man fyller 19 år till månaden före man fyller 30 år. Här söker man ersättning för utlägg och kostnader för aktiviteter som bowling, övriga sporter, läger, tävlingar, medlemskap, licens osv.

Kontakta din handläggare på Försäkringskassan och be om att söka Särskild ersättning för aktiviteter för dig som har Aktivitetsersättning.

Publicerad: 2022-09-12

Senast uppdaterad: 2024-06-20


HITTA DIN TRÄNING

Hittar du inte den idrott du vill träna eller prova på hos oss kan du söka efter den på parame.se

.

.