Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Bassängträning

En bild

Bassängträning för personer med funktionsnedsättningar erbjuder en skonsam och effektiv träningsmetod. Genom att använda vattnets naturliga motstånd och stöd skapas en miljö som minskar påverkan på leder samtidigt som den förbättrar styrka, flexibilitet och balans. Det ger en trygg plats för att utforska rörelser, bygga muskler och främja både fysisk och mental hälsa. Det anpassas individuellt för att möta varje personsunika behov och mål, vilket kan leda till ökad självförtroende och en förbättrad livskvalitet.

Har du behov av extra stöd och hjälp?

Föreningen har ledare på plats som ansvarar för aktiviteten. Har du behov av stöd och hjälp vid ombyte och i vattnet får du ta med dig en assistent som kan hjälpa dig med detta. Det finns lift att tillgå i och ur bassängen om detta behov finns.
Till ledare/ föräldrar / spelare - info om Försäkringskassan

Om man har Aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan man även söka Särskild ersättning för aktiviteter. Från Juli det år man fyller 19 år till månaden före man fyller 30 år. Här söker man ersättning för utlägg och kostnader för aktiviteter som bowling, övriga sporter, läger, tävlingar, medlemskap, licens osv.

Kontakta din handläggare på Försäkringskassan och be om att söka Särskild ersättning för aktiviteter för dig som har Aktivitetsersättning.

Publicerad: 2023-10-30

Senast uppdaterad: 2024-01-20

Är du intresserad av att delta på bassängträning?

Du måste vara medlem för att delta i bassängträningen.


KONTAKT BASSÄNGTRÄNING


Elinnebandy

Ledare: Tina Kask
tfn: 070-327 82 30
Maila Tina

Hjälpledare: Lucas Kask

Träningstider

Plats: Bassängen, Mälarsjukhuset
Tid: Onsdagar 18:00-18:45 samt 18:45-19:30
(Bassängträningen börjar onsdagen v.3 kl.18.00. För att kunna vara med behöver ni vara medlemmar i föreningen)