Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Parakul

Anpassad idrott för barn och ungdomar med olika rörelsenedsättningar.

Parakul är en av Eskilstuna Parasportförenings Idrottskolor som främst vänder sig till personer med olika rörelsenedsättningar som inte har samma förutsättningar att kunna vara med i dom traditionella parasporterna som tex rullstolsinnebandy.

Vi är för närvarande ett glatt gäng på ca 8 st som tränar på Tre-kamp och kör 60 m,och lite (fallskärm) lek med skärm och bollar. Vi drivs av att skapa upplevelser som ger glädje och må-bra-känsla och vill att fler ska börja idrotta och komma i rörelse. Att vara en del av den sociala gemensakapen är mycket viktigt.

Föreningen håller hela tiden på att utveckla bra och fler anpassade träningsmöjligheter för just den här målgruppen.
Till ledare/ föräldrar / spelare - info om Försäkringskassan

Om man har Aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan man även söka Särskild ersättning för aktiviteter. Från Juli det år man fyller 19 år till månaden före man fyller 30 år. Här söker man ersättning för utlägg och kostnader för aktiviteter som bowling, övriga sporter, läger, tävlingar, medlemskap, licens osv.

Kontakta din handläggare på Försäkringskassan och be om att söka Särskild ersättning för aktiviteter för dig som har Aktivitetsersättning.

Publicerad: 2022-10-09

Senast uppdaterad: 2022-12-07

KONTAKT PARAKUL


Bild på Ida Lundquist

Kontaktperson: Joakim Gill
Telefon: 070-595 42 38
E-post: Maila till Jocke

TRÄNINGSTIDER

Plats: MunktellArenan
Tid: Torsdagar kl.14.30-15.30