Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Slaget om Stockholm 2024

Elinnebandy_Victor_Lucas_Sebbe

Parasport Eskilstunas elinnebandylag deltog på Slaget om Stockholm och placerade sig på en fjärdeplats.

Eskilstunas el-innebandylag Tuna Tanks första lag ställde upp med Lucas, Viktor och Sebbe, med Owe, Johan och Mattias i ledarstaben, i Elsvenskan som är den näst högsta serien i Slaget om Stockholm 2024. På lördagen var det kvalspel och grabbarna skrapade ihop 7 av 12 möjliga poäng. Julia Gregefelt från föreningen fick möjligheten att spela med NHIF Rhinos 1.

Lördagens matcher

Match 1

I lördagens första match stod Stockholm IFAH blå för motståndet och det var en svår match att spela. Ifah pressade högt och efterliknade Tunas egna presspel vilket gjorde det svårt för grabbarna att få andas med bollen. Grabbarna tillsammans med staben är rörande överens att laget spelade, ju längre matchen gick, med ett mer försvarsinriktat spel för att hålla nollan. Matchen slutade 0-0 och med tanke på matchbilden så är alla nöjda och glada med resultatet.

Match 2

I match nummer två ställdes Tuna Tanks mot Umeå Wolfs 1 och där såg matchbilden ut på ett annat sätt till en början. Grabbarna hjälpte varandra mera i denna match på ett bättre sätt och flyttade upp försvaret högre upp i banan. Det var enklare att erövra bollen här och Tuna Tanks kunde ta ledningen. Detta spel höll i sig hela första halvlek och i början av andra, men efter andra målet släpptes Umeå in i matchen dån Tuna tanks inte höll sig till matchplanen till fullo, laget tappade momentum i matchen men vann matchen med 2-1, “med blotta förskräckelsen”, enligt Owe.

Match 3

Baerumsverk Tigers, från Norge, spelade Tuna Tanks mot i sin tredje match och det var ingen rolig historia. Laget hamnade efter i varje situation i matchen. Inget, varken anfallsmässigt eller försvarsmässigt, stämde och det blev en tung 4-0 förlust. Efter att ha studerat motståndet på video från september var Tuna inte beredda på det här motståndet från Baerumsverk Tigers.

Match 4

Dagens sista match mot Rhinos Flyers gjorde grabbarna sin bästa match för dagen och den slutade i en 2-1 vinst. I matchen stämde spelet både defensivt och offensivt bättre än i de tre tidigare matcherna under dagen. Detaljerna kan alltid utvecklas men det kändes ändå betydligt bättre än tidigare.

Resultaten från lördagens matcher tog laget till slutspel i samma division på söndagen.

Matchbild mellan två elinnebandylag

Matchbild mellan Tuna tanks och Stockholm IFAH blå

Söndagens slutspel

På söndagen var det dags för semifinal mot KF Heroes 1.

Semifinal

Semifinalen var på en helt annan nivå och det var en match där inget stämde för laget med ett tufft motstånd. Ett försvar som inte stämde med två straffar som gavs bort. Grabbarna fick inget flyt i sitt anfallsspel men laget lyckades få in ett mål i en svår match som slutade 5-1 till KF Heros 1.

Bronsmatch

I bronsmatchen så ställdes Tuna tanks mot Stockholm IFAH blå för andra gången under turneringen. Matchen började inte bra då IFAH fick in ett snabbt mål efter bara några minuter. Laget var tillbakatryckta större delen av matchen och de hade svårt att ta sig ur pressen, matchen slutade 3-0 till Stockholm IFAH blå.

Tuna tanks slutade på en fjärdeplats efter många svåra matcher i Elsvenskan och det känns bra att få stanna kvar i den divisionen.

Prisutdelning

prisutdelning

Prisutdelning Slaget om Stockholm

Publicerad: 2024-04-20

Senast uppdaterad: 2024-04-20

Text och Foto:
Sebbe Ohlsson