Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Landskamper Paraishockey

Robin Meng och Peter Nilsson

Helgen 8-10 mars kan ni titta på landskamper i Paraishockey mellan Sverige och Norge.

Dags för landskamper i paraishockey. Två av föreningens medlemmar spelar i den svenska truppen, det är Robin Meng och Peter Nilsson båda har deltagit på VM i Sydkorea 2017 samt Paralympics 2018 i Pyeongchang

Plats: Sméhallen, Kjulavägen 70, 633 62 Eskilstuna

Matchtider:

  • Fredag 8 mars kl. 19:00- 21:00 SWE-NOR
  • Lördag 9 mars kl.17:30 - 19:30 NOR-SWE
  • Söndag 10 mars kl. 08:50 - 10:50 SWE- OR

Vill du vara funktionärer under matcherna?

Kontakta Stefan Andersson, Södermanlands Parasportförbund
mail: stefan.andersson@parasport.se
tfn: 070-595 42 28

Föreningen kan stoltsera med flera landslagsspelare i Paraishockey (Kälkhockey) och de har deltagit i både VM, EM och Paralympics. Nu äntligen är det dags för er att få se Paraishockey live i Sméhallen, missa inte det.

En av spelarna i den svenska truppen är Robin Meng som började sin karriär den 14 mars 2014. Det var vid ett prova på tillfälle som Södermanlands Parasportförbund hade anordnat för att rekrytera fler spelare till idrotten. Vid det tillfället fanns Joakim Larsson (numera Gill) på plats för att stötta och hjälpa nya rekryter in i idrotten. Han har själv deltagit vid två Paralympics och ett VM där det svenska laget har hamnat på pallen vid samtliga tillfällen. I Nynäshamn 1996 var han med och spelade hem guldet till Sverige. Paralympcis 1998 spelades i Nagano och där kom han hem med en Bronsmedalj och så även 2002 i Salt Lake City.

Här nedan kan ni lyssna på radiointervjun som gjorde med Joakim och Robin vid det prova-på tillfället. Robin har deltagit på två Paralympics, 2008 i Beijing (Rullstolsbasket) och 2018 Pyeongchang (Paraishockey)

Kälkhockey-kvällar i Eskilstuna för att rekrytera nytt landslag - P4 Sörmland | Sveriges Radio Länk till annan webbplats.


Peter Nilsson och Robin Meng

Publicerad: 2024-02-28

Senast uppdaterad: 2024-02-28