Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Tuna Tanks vann World Cup Volt Hockey Division 1

Tuna Tanks Elinnebandylag

Turneringen arrangerades den 15–17 September 2023 i Gavlehovshallen i Gävle. Det var 24 lag från Sverige, Danmark, Norge, USA och Kanada som deltog.

Turneringen inleddes med en gemensam invigning där alla lag marscherade in på arenan under festliga former. Nationalsånger spelades innan spelen drog igång.

Flaggor

Eskilstuna parasportförening deltog med ett lag bestående av Yerdina Zuhairi, Julia Gregefelt, Oscar Stenberg, Viktor Andersson och Lucas Almgren, under ledning av Owe Ohlsson, Johan Almgren och Mattias Andersson.

Under lördagen spelade Tuna Tanks 3 matcher, första matchen var mot Alberta Bison från Kanada, laget var nervösa inför den första matchen men det gick bra och Tuna tanks vann med 10–1.

Den andra matchen, mot Ontario som också är från Kanada, var jämnare då Ontario hade en stark defensiv men laget lyckades få in 2 mål och vann matchen. Den tredje matchen, mot Boston Whiplash Blue från USA slutade med en 9–0 för Eskilstuna

Söndagen inleddes med semifinalvinst mot kanadensiska Alberta Caribou. Sedan väntade IFAH 3 i finalen. Finalmatchen vägde inledningsvis fram och tillbaka men Eskilstunagänget kom mer och mer in i den, hittade flytet och vann med 5–2. Alla blev superglada över att kunna försvara division 1guldet från förra året.

Förutom finalsegern och guldpokalen vann Lucas Almgren också utmärkelsen som bästa målskytt i Div1 och 2.

Matchbild från elinnebandy

Återigen bjöd Gävle och arrangörerna av World Cup Volt Hockey på en otroligt fint arrangerad turnering med de allra bästa tävlingsförutsättningarna och en superhärlig upplevelse för deltagarna, ledarna och föräldrarna. Alla matcher sändes live på www.innebandy.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (och finns fortfarande att titta på genom att skapa ett gratiskonto), det möjliggjorde för alla som inte var på plats att följa spelen.

Vid pennan: Sebbe Ohlsson, Johan Almgren, Lukas Almgren

Publicerad: 2023-09-20

Senast uppdaterad: 2023-10-04