Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Tuna Tanks vann Elettan

Laget om Stockholm avgjordes 15-16 april 2023 och Parasport Eskilstunas Elinnebandylag Tuna Tanks vannn Elettan.

Slaget om Stockholm i elinnebandy arrangeras varje år på våren och mellan 15-20 lag från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland brukar att vara med. I år var det 13 lag med, 3 från Norge och 10 från Sverige.

Det är uppdelat i tre divisioner, Elettan, Elsvenskan och Elit. Varje lag kvalificerar sig till den division som de ska tävla i och Tuna Tanks kvalificerade sig till Elettan. Parasport Eskilstunas el-innebandylag Tuna Tanks vann Elettan idag med 10 av 12 möjliga poäng med tre vinster och en oavgjord

Match 1: Malmö FIFH 2 0-0
Dagens första match var jämn och svårspelad. Matchen spelades mot Malmö FIFH 2.

Match 2: IFAH 3-0
Tuna Tanks hade spelet genom hela matchen trots hårt motstånd från IFAH

Match 3: KF Hereos 1-0
Det var en jämn match där Tuna Tanks hade spelet och satte matchens enda mål. Motståndarna hade ett mycket starkt försvarsspel men då Tuna Tanks förde matchen och spelet i princip var enbart på motståndarnas planhalva räckte det till seger för laget.

Match 4: Norrköping 4-1
Tuna Tanks köttade på i början och det tog bara någon minut in i matchen innan det stod ett noll till Tuna Tanks. Därefter satte de två till innan Norrköping fick in sitt enda mål. De hade en fast målvakt och för Tuna Tanks gällde det att ha tålamod och avsluta matchen på ett fint sätt vilket också resulterade i ytterligare ett mål för laget. Det gjorde att de vann elettan.

Det var en väl anordnad turnering från arrangörerna som var IFAH.

Vid pennan Sebbe Ohlsson

Publicerad: 2023-04-16

Senast uppdaterad: 2023-04-16