Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Rugbyläger i Eskilstuna 29-30 oktober

Sista helgen i oktober samlades 12 hungriga rugbyspelare i Bollhuset i Eskilstuna.

Det var flera helt nya spelare, bl a en som hade bilat från Umeå för att vara med på lägret! Dessutom flera andra nya spelare från de etablerade klubbarna och därtill ett par lite mer erfarna spelare, en bra mix m a o. Träningen leddes av Pierre Karlén (assisterande landslagscoach) och Marko Norrbacka (landslagsspelare), som hade satt ihop ett välfyllt och varierat program för helgen. I vanlig ordning var det dock matcherna som spelarna tyckte var roligast!

Några av spelarna fick också möjlighet att bli klassade under helgen. Syftet med detta var primärt att vår nya klassificerare Ira Teliou, skulle få träna inför utbildningen som trainee i Polen om ett par veckor. Totalt klassades 6 spelare under ledning av klassningsansvarig Lotta Krossén. Ytterligare en helt ny klassningsadept, Konstantinos Daskalou var också med.

Efter fyra intensiva träningspass och många timmar på rugbyplanen lär spelarna sova gott! Redan under söndagen kunde man se klara framsteg och spelarna hade fått en massa lärdom med sig. Nu hoppas vi att alla åker hem till sina resp föreningar och tränar hårt inför nästa utvecklingsläger som är planerat till maj nästa år. Förhoppningsvis har vi också här ett embryo till ett nytt lag i Eskilstuna med tre spelare från närområdet som var med på lägret.

Det primära målet för helgen var att alla skulle ha kul, både på och vid sidan av planen och det infriades definitivt! Mycket glädje och entusiasm genomsyrade helgen.

Ett stort tack till tränarna, klassarna och L-G Andersson som tillsammans med Magnus Krossén planerade och roddade allt praktiskt kring lägret.

Publicerad: 2022-11-11

Senast uppdaterad: 2022-11-30