Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Tuna Tanks gjorde succépremiär i World Cup Volt Hockey

Under helgen 16-18 September var föreningens elinnebandylag Tuna Tanks i Gävlehovshallen i Gävle och deltog i världens största elinnebandyturnering, World Cup Volt Hockey.

För första gången var alla sex länder (Danmark, Kanada, Norge, Sverige, Tyskland och USA) där sporten finns med och tävlade i en och samma turnering. Totalt deltog 22 lag och 200 aktiva spelare.

Cupen inleddes under festliga former. Deltagande lag marscherade gemensamt in till musik och möttes av en fullsatt arena.

Tävlingen var indelad i fyra divisioner med kval- och gruppspel på lördagen och slutspel på söndagen. Eskilstuna ställde upp med ett lag (Viktor Andersson, Lucas Almgren, Sebbe Ohlsson och Oskar Stenberg) och spelade i division 1 tillsammans med Owe Ohlsson som tränare och Johan Almgren som ass tränare.

På lördagen spelade Eskilstuna fyra matcher, de mötte Gårslev 2 (resultat 3-1), IFAH Röd Stockholm,(resultat 0-0) Team Alberta Canada, (resultat 21-0) och Umeå (resultat 2-1).

På söndagen spelades gruppsegermatch mot Lilleström (resultat 3-1) innan det var dags för final mot Gårslev 2 som Eskilstuna vann med 2-0.

Det var en stor upplevelse för samtliga deltagare i turneringen eftersom ingen hade deltagit i ett så stort evenemang förut. Hela turneringen var fantastiskt bra organiserad, Christer Ringh hade tillsammans med teamet i Gävle verkligen tänkt på allt och alla och lyckats skapa de bästa tävlingsförutsättningarna för de deltagande lagen. Tuna Tanks, som tackar varmt och ödmjukt för upplevelsen, gick obesegrade genom turneringen, vann fem av sex matcher och tog hem guldet i division 1 till Eskilstuna.

Tuna Tanks tar guld i sin serie i WCVH 2022.

Publicerad: 2022-09-22

Senast uppdaterad: 2022-12-13