Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna

Fyra medlemmar tilldelades pris på årets medaljfest i Eskilstuna

På medaljfesten varje år delar Eskilstuna Idrottsföreningars Samorganisation ut pris för Årets prestation inom Parasport.

Kultur- och fritidsnämnden och Eskilstuna idrottsföreningars Samorganisation delar varje år ut utmärkelser för framstående idrottsprestationer i Eskilstuna. Vid festen 4 maj 2022 delades medaljer ut för prestationer både under 2020 och 2021, då pandemiläget gjorde att ingen fest arrangerades förra året. Trots många inställda mästerskap på grund av pandemin blev en mängd idrottare uppmärksammade med en minnesplakett.

För 2020: 36 idrottare från 12 föreningar i 10 olika idrotter.

För 2021: 64 idrottare från 16 föreningar i 15 olika idrotter.

Under medaljfesten delas det även ut pris för Årets prestation för idrottare med funktionsnedsättning och ett pris för Årets ledargärning för personer med funktionsnedsättning. Denna gång var det både för 2020 och för 2021

Årets idrottare med funktionsnedsättning 2020 tilldelades Lucas Almgren

Motivering
Lucas är en glad och positiv kille som älskar att spela elinnebandy. Han har lång väg att resa för att utöva sin idrott men det är inget som har hindrat Lucas.

Lucas har utvecklats till en duktig elinnebandyspelare och är en härlig tillgång till laget.

Årets ledargärning för personer med funktionsnedsättning 2020 tilldelades Owe Ohlsson

Motivering:
Owe har varit ledare för elinnebandyn i omgångar under flera år. Han blev engagerad i föreningen genom sin son som är en duktig elinnebandyspelare, och gick från att vara publik till att leda laget till fina framgångar. Han har förmågan att se och möta varje individ och ta fram det bästa hos de aktiva utifrån deras förutsättningar.

Träningarna är inte bara ett tillfälle för de aktiva att få utöva sin idrott utan även ett tillfälle att träffas för att ha en trevlig stund tillsammans.

Årets idrottare med funktionsnedsättning 2021 tilldelades Vincent Sundman

Motivering
Vincent har en hög träningsnärvaro och gillar verkligen att träna. Han utvecklas hela tiden och under de 5 år han har varit aktiv har inte bara hans fokus och vilja utvecklats utan även hans handbollsteknik. När det gäller träning så räcker det inte bara med träningarna i idrottshallen utan det tränas även hemma i huset så fort tillfälle ges.

Hans stora träningsintresse märks också då han förutom att träna parahandboll även tränar parafotboll med BK Sport.

Årets ledargärning för personer med funktionsnedsättning 2021 tilldelades Susanne Trollhav

Motivering:
Susanne har varit ledare i parabowling under flera år. Under åren har deltagarantalet vuxit och framgångarna hos de aktiva har ökat.

Hon är en engagerad tränare och lagledare som ser sitt ledaruppdrag på ett professionellt sätt.


Vi gratulerar alla till deras fina utmärkelser.

Publicerad: 2022-05-05

Senast uppdaterad: 2022-12-01