Gå till innehåll
Parasport Eskilstuna
Parasport Eskilstuna
Region Sörmlands Idrottsstipendium

Övre raden från vänster: Martin Åberg, Mathias Fredriksson, Monica Johansson (Katrineholms kommun) Nedre raden från vänster: Filippa Ljungberg, Ida Lundquist Saknas på bilden gör Tina Stockenberg och Walid Farah Ali

Region Sörmlands Idrottsstipendium

Vi gratulerar Ida Lundquist och Tina Stockenberg till Sörmlands idrottsstipendium 2019

Landstinget Sörmland delar varje år ut stipendier till tre idrottsledare, varav en ledare inom parasporten, samt till två aktiva idrottare, varav en aktiv parasportidrottare.

Ledarstipendiet tilldelas aktivitetsledare och/eller organisationsledare som gör värdefulla insatser inom idrotten i Sörmland. Stipendiet avser att stimulera till fortsatt utbildning och utveckling av ledarskapet.

Stipendiet till de aktiva idrottarna syftar till att stimulera till fortsatt idrottande och möjliggöra unga idrottares satsning på sin idrott.

Stipendierna är på 10 000 kronor vardera.

2019 års stipendiater:

Martin Åberg tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium för aktiva parasportare 2019.

För nio år sedan drabbades Martin Åberg av en hjärnblödning. Han blev halvsidesförlamad och fick beskedet att han skulle få sitta i rullstol i resten av sitt liv. Beskedet triggade honom och hans envishet och eftersom cykelintresset var starkt sedan tidigare så började han med Trike (en cykel på tre hjul). Martin tävlar nu i klassen T2 och gjorde sin första internationella start i Oostende i maj 2018. Samma år tog han guld i tempo och linje vid Swedish Paracycling cup och i år erhöll han en guldmedalj under svenska mästerskapet i tempo. Martin siktar nu på fler tävlingar på nationell och internationell nivå och vi önskar med detta stipendium att stödja Martin i sin fortsatta satsning.

Ida Lundquist och Tina Stockenberg tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium, ledare för parasportare 2019.

Ida och Tina är en ledarduo med ett brinnande engagemang för parasport och framförallt för handboll. I januari 2018 gjorde man en nystart inom Eskilstuna Parasportförening och bjöd in till handbollsträning. Det kom 16 personer till första träningen och med tiden har det tillkommit fler spelare. Verksamheten vänder sig till tjejer och killar med intellektuell funktionsnedsättning eller med lättare fysiska funktionsnedsättningar och Ida och Tina har bidragit till att lyfta upp parahandbollen till helt nya nivåer. Svensk parahandboll växer så det knakar och Ida har fått ett ärofullt uppdrag att vara med och bilda ett helt nytt landslag för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Med detta stipendium vill vi stimulera Ida och Tina att fortsätta utvecklas i sina roller som ledare inom parahandboll.

Walid Farah Ali tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium för ledare 2019.

Walid är en engagerad ledare i Katrineholms SKs (KSK) fotbollsskola och drivande i föreningens satsning ”Norrbollen”, där ungdomar som inte är föreningsknutna får möjlighet att träna fotboll på ett lekfullt sätt. Han är även aktiv som spelare i KSK:s juniorlag och nyutbildad 11-mannadomare. Walid är en positiv person som på kort tid har integrerat sig i sitt nya hemland och hans engagemang och insatser som ledare inom fotbollen är mycket uppskattade och betydelsefulla. Vi vill med detta stipendium uppmuntra Walid att fortsätta sprida glädje och engagemang samt att fortsätta utvecklas i sitt ledarskap.

Mathias Fredriksson tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium för ledare 2019.

Mathias är en engagerad och omtyckt tränare av både spelare och föräldrar inom Valla IF, där han i sin roll kombinerar praktik och teori på ett lekfullt och pedagogiskt sätt. Han förmedlar föreningens värdegrund och skapar en laganda där alla spelare vågar ta plats och delta på lika villkor. Fair play och gemenskap är en självklarhet i laget och bland spelarna. För att motivera vikten av ett gott kompisskap har Mathias infört ett pris som delas ut varje termin till lagets stjärnkompis. Vi vill med detta stipendium uppmuntra Mathias att fortsätta utöva och utveckla sitt goda ledarskap.

Filippa Ljungberg tilldelas Region Sörmlands idrottsstipendium för aktiva 2019.

Filippa satsar helhjärtat på hoppning, dressyr och fälttävlan och har precis ridit sin första internationella fälttävlan på Strömsholm. För att möjliggöra sin satsning har Filippa valt att studera på distans. Hon kombinerar träning och studier med ett extrajobb för att kunna finansiera sin idrott. Filippa är målmedveten, envis och beslutsam att nå sina idrottsliga mål och hennes dröm är att få tävla i OS i fälttävlan. Vi vill med detta stipendium stödja Filippa i sin målmedvetna satsning inom sin idrott och vi önskar henne ett stort lycka till!

t

Publicerad: 2020-12-20

Senast uppdaterad: 2022-09-02