Tuna Tanks vinnare i Elsvenskan

09 MAJ 2016 19:26
I helgen åkte Ehifs elhockeylag som bestod av Oskar Stenberg, Sebbe Ohlsson, Lukas Örevik och Kalle Larsson till Skärholmen för att delta i den årliga turneringen Slaget om Stockholm.
  • Skapad: 09 MAJ 2016 19:26

Lördagen bestod av kvalmatcher för att utröna vilken division vi skulle spela i. Ettan och tvåan i varje kvalgrupp går upp till Elitserien och trean och fyran hamnar i Elsvenskan.

Första matchen bjöd på hårt motstånd i form av Baerumsverk från Norge, förlust med 9-1. Match nummer 2 var mot FIFH 2 Malmö, en jämnare match, vi spelade bra men räckte inte till. Resultatet speglade inte riktigt matchen, vi avslutade starkt men det slutade med förlust 0-6. Sista matchen för dagen stod mot IFAH Stockholm. En jämn och hård match som slutade mållöst 0-0. Då stod det klart att vi skulle spela i Elsvenskan på söndagen.

I söndagens första match mötte vi Heros Gävle. Laget var taggat och hade hög press mot dem i stort sett hela matchen och vann med 3-0. Sedan var det dags för möte mot IFAH Stockholm igen nu var vi revanschsugna. Det blev en riktigt tuff match som svängde fram och tillbaka och slutade till sist 2-2.

Inför sista matchen mot Göteborg så krävdes det vinst för att ta hem guldet. Vi försökte hålla högt tryck mot dem och tog ledningen med 1-0. Efter ett misstag som resulterade i straff så kvitterade Göteborg. Vi kämpade på jättebra och fick till slut in segermålet 2-1. Det blev guld!!

Det var en riktig laginsats. Härligt kämpat av samtliga spelare och alla som hjälpte till runt laget.

Skribent: Carl-Fredrik Larsson

Marina Andersson