Elinnebandy

Vi spelar Elinnebandy (Tidigare Elhockey) som är en sport som vänder sig först och främst till dig som har någon form av muskelsjukdom, grav cp-skada eller något annat större rörelsehinder och därför har svårt att ägna dig åt annan idrott. Elinnebandy spelas med specialbyggda elrullstolar med klubba fast monterad i fram och en vanlig innebandyboll. Stolarna susar fram i upp till 14 km/h och svänger på en femöring så 4-punktsbältet på rekommenderas. Man spelar på en plan som är 20 meter lång och 14 meter bred och man har tre spelare i varje lag där valfri spelare kan ställa sig i mål och agera målvakt när det behövs. Hårda sammanstötningar är inte tillåtna.

Elinnebandyn är importerad från Danmark och där har man hållit på sedan 1991. För närvarande finns det lag på ett tiotal danska orter med seriespel i 3 divisioner. I Sverige finns det lag bland annat i Eskilstuna, Stockholm, Malmö, Göteborg, Gävle, Gotland och Norrköping. Vi i Tuna Tanks har hållit på sedan 2004. Det finns även lag i Norge, Tyskland och Kanada. I Norge har sporten också blivit stor, mycket pga att norska staten betalar stolarna. Stolarna kostar ca 93 000 kr styck(2012) och i Sverige är föreningarna hänvisade till sponsorer och fonder för att bekosta dem.

Om ni tycker Elinnebandy verkar vara en rolig, spännande sport och vill komma och prova kan ni kontakta oss

Kontaktperson Marina Andersson 070-620 75 72 This is a mailto link
eller maila vårt kansli This is a mailto link

För mer info och regler klicka här Klicka här