Elhockey

Vi spelar Elhockey som är en sport som vänder sig först och främst till dig som har någon form av muskelsjukdom, grav cp-skada eller något annat större rörelsehinder och därför har svårt att ägna dig åt annan idrott. Elhockey spelas med specialbyggda elrullstolar med klubba fast monterad i fram och en vanlig innebandyboll. Stolarna susar fram i upp till 14 km/h och svänger på en femöring så 4-punktsbältet på rekommenderas. Man spelar el-hockey på en plan som är 20 meter lång och 14 meter bred och man har tre spelare i varje lag där valfri spelare kan ställa sig i mål och agera målvakt(synd nog bara en i taget) när det behövs. Hårda sammanstötningar är inte tillåtna.

Elhockeyn är importerad från Danmark och där har man hållit på sedan 1991. Förnärvarande finns det 29 danska lag i 3 divisioner. I Sverige finns det 6 lag just nu och dom finns Eskilstuna, Stockholm, Malmö, Göteborg, Gävle och på Gotland. Fler lag är på gång bl a i Norrköping. Vi i Tuna Tanks har hållit på sedan 2004. I Norge har sporten också blivit ganska stor, mycket pga att norska staten betalar stolarna. Stolarna kostar ca 93 000 kr styck(2012) och i Sverige är föreningarna hänvisade till sponsorer och fonder för att bekosta dem.

Om ni tycker Elhockey verkar vara en rolig, spännande sport och vill komma och prova kan ni kontakta oss

Kontaktperson Marina Andersson 070-620 75 72 This is a mailto link
eller maila vårt kansli This is a mailto link

För mer info och regler klicka här Klicka här