Staffan Nilsson inför seriestart

Nu är det äntligen dags för seriestart. Först ut på tur står matchen mellan oss och Skellefteå Gold Wheels. Jag tog saken i egna fingrar och klurade ut några frågor som jag mailade iväg till Skellefteås kämpe och landslagsman Staffan Nilsson. Håll till godo!

1. Sammanfatta säsongen som var för Skellefteå Gold Wheels räkning!

En säsong med både med och motgång, positivt att våra unga spelare hela tiden utvecklas, vårt lag blir riktigt farligt om några år.

2. Ni möter Eskilstuna HIF i första matchen, hur ser du på den matchen?

Det är alltid jobbiga matcher mot Eskilstuna, vi brukar få jobba hårt i defensiven och ligga på kontring, men med ett tidigt mål brukar vi kunna få er i gungning.

Kul också att spela mot flera av grabbarna i landslaget, bl.a. Peter Nilsson som jag brukar bilda backpar med där. Jocke är dessutom alltid kul att möta, brukar bli ett par rejäla tacklingar.. =)

3. Vilken är Skellefteå Gold Wheels styrka som rullstolsinnebandylag?

Vår styrka är vår defensiv och vår förmåga till snabba kontringar.

I defensiven vill jag speciellt framhålla Tomas Rönnblom som är en grymt brytningssäker och hårt arbetande back.

Offensivt har vi Alexander Viklund som kan göra mål från vilka omöjliga vinklar som helst.

4. Hur länge har ni tränat inför säsongen? Hur ofta tränar ni?

Vi har tränat innebandy sedan den 5:e september, under sommaren har laget haft ett antal gemensamma konditionsträningar.

Vi kommer om allt löser sig med tider att träna 3 ggr i veckan..

5. Har ni några nya spelare inför kommande säsongen?

Några nya spelare ska vi nog kunna visa upp.. ;)

6. Några spelare som lämnat?

Tyvärr har vi tappat vår målvakt Marko som flyttat.

7. Målsättning inför säsongen!

Jag hoppas personligen att vi kan nå en semifinal i sverigeserien

8. Vilken spelare i Skellefteå Gold Wheels får sitt genombrott?

Jag tror på två unga spelare i vår trupp, Hampus Larsson och Joel Nilsson, två unga killar som kan bli hur bra som helst!

9. Vem anser du är Sverigeseriens bästa spelare?

Anders Johansson i Invalidos

Han är en som jag ser det komplett spelare, han har snabbheten, tekniken med klubba och boll, tuffheten att gå in i närkamper och han jobbar alltid stenhårt för laget.

10. Tippa sluttabellen.

Oj! det kommer att bli hur hårt som helst i år..

1 Invalidos

2 Eskilstuna