Hoppa till sidans innehåll

David skriver ner lite tankar efter den senaste omgången


Så har vi då spelat två matcher igen. Förstärkta av Peter Ojala skulle vi ta oss an IBF Falun och spela seriefinal mot GRIF Invalidos.

Vi börjar två veckor innan dock. Eftersom träningen veckan innan skulle ställas in på grund av basketomgång hade vi en av de tuffaste, om inte rent av den tuffaste träningen som jag har varit delaktig i. Alla som var med körde stenhårt och det var verkligen lätt att tända till eftersom matchhelgen som väntade oss innehöll två intressanta matcher. Frågar ni mig taggar man naturligtvis igång på samtliga matcher, men det måste medges att det är extra tändning när Invalidos står för motståndet. Ett knep jag har, vet inte hur det är med de andra i laget, det är att tänka på matcherna i förhand och även vissa motståndare brukar jag tänka igenom hur de spelar/brukar spela. Träningen i sig var jag inte riktigt nöjd med för egen del, så jag blev lite osäker på vad jag stod någonstans formmässigt när det var dags för spel. Inte blev det bättre av att jag hade blivit förkyld och låg nerbäddad helgen innan, och hade feber bara fyra dagar innan spel.

Jag ska villigt erkänna att jag inte ser så mycket på de andra lagens matcher. Även om jag är ute igod tid inför matcherna tycker jag att det ger mig mer att prata med medspelare, motståndare och anhöriga till vårt lag. Jag var ändå som vanligt tidigt nere i Munktellarenan. Köpte som vanligt en kopp te och satte mig och jobbade på denna sida tillsammans med coach Cia innan det var dags för att samlas med laget.

 

Falun stod för motståndet denna lördag. Ett Falun som vi slog rätt enkelt med 8-3 förra gången. Men trots det, inga motståndare underskattas av mig. Fick beskedet om att Sebastian skulle starta. Körde ändå rätt hård uppvärmning och tyckte att laget verkade vara bra taggade. Vi har ett härligt gäng där alla tar för sig, gammal som ung. Sebastian och jag är bra på att peppa varandra. Visst är det så att om jag fick välja skulle jag stå samtliga matcher, men vi har två så pass bra målvakter så det spelar ingen egentlig roll för lagets del vem som står. Vi gör det bra båda två.

Matchen mot Falun dominerade vi från första nedsläpp till slutsignalen. Med eftertryck dessutom. Vi började bra och fick ett tidigt ledningsmål då Jocke satte sin andra "kasse" för säsongen, men sen hade vi rätt kämpigt att få in bolluslingen. I pausen snackade vi ihop oss och i andra perioden gjorde vi tre mål till, två av Peter Ojala och ett av Robin Meng. 4-0 inför sista, och Sebastian och jag bytte plats. Sebastian hade knappt något att göra, mycket tack vare Peter Nilssons bestämda försvarsspel, men även våran offensiv gjorde så att Falun knappt fick låna bollen. I sista perioden hade jag fyra-fem skott på mig, men vi fortsatte att dominera ordentligt och fick in två mål till. 6-0 till EHIF. Anledningen till att vi vann var främst ett rent fantasiskt anfallsspel. Falun spelade som jag ser det förvånadsvärt defensivt. Med tanke på att vi fick hål på dom ganska tidigt trodde jag att de skulle chansa mer offensivt, men det blev inte mycket av det.

 

Nöjda och belåtna med tre poäng var vi klara för dagen. Det är lätt att konstatera att Peter Ojala är den klassvärvningen som jag hade förväntat mig. Inte bara för sina 3+1 i matchprotokollet och sitt fina spelsinne. Man ska inte glömma bort att han är en glädjespridare och "peppare" utan dess like. Han är bra på att mana på, komma på idéer och stöttar SAMTLIGA spelare otroligt bra. Det var dock inte bara Peter som var bra mot Falun. Skulle vilja lyfta fram Peter Nilsson lite extra, som känns som en väldig klippa att ha längst bak. Han styr och ställer, spelar med stort hjärta och har ett ruggigt skott. Dock inga mål från hans klubba under helgen, men det kommer snart mer från mannen som skjuter som en häst sparkar, var så säkra.

 

På söndagen skulle vi möta Invalidos som sagt. Repris på fjolårets final, seriefinal. Vid vinst skulle vi ha ett jätteläge att vinna serien denna säsong. Jag fick förtroendet från start, trots min mindre bra insats senast mot Invaliderna från Götet. Jag var riktigt taggad, precis som hela laget. Att matchen skulle starta så pass tidigt som 10.00 verkade inte någon störa sig på. Uppvärmningsskotten gick bra, dock skadade jag tummen när jag slog i golvet med hård kraft. Dock var det inget som påverkade mig under matchen sen, men det gör fortfarande ont när jag skriver dessa rader. Nåja, matchstarten närmade sig och alla var sugna på att sätta igång.

 

Vi fick en bättre start än förra mötet mot Invalidos, men inte mycket bättre. Efter drygt en minut sätter Anders Johansson 1-0. Uppgivet? Nej då, vi repar oss och gör en riktigt bra första period där David Damberg dessutom gör ett snyggt mål. När alla väntar på frislag så smäller David tjusigt in 1-1 bakom Billy. Fördelsregeln ska man se till att ha koll på, det hade vi denna gång. Vi hade en riktigt bra period och Peter Ojala är iskall i ett friläge mot Billy och vi tar ledningen. Vi fortsätter spela riktigt bra, därför känns det rätt tjurigt då Anders Johansson får till ett till riktigt bra skott och kvitterar inför sista. Inför sista var det egentligen tänkt att Sebastian skulle hoppat in mellan stolparna, men eftersom jag kände mig "het" fick jag fortsätta. Tyckte att jag fortsatte spela bra, men utkasten var väl inte riktigt till belåtenhet. Dessvärre för oss gör Roberth Isaksson 3-2 på ett flaxmål (sorry Roberth, men det kändes så!) och trots att vi försöker och gör en riktigt bra insats gör Dan Wallin 4-2. Vi har dock all anledning att vara nöjda med vårt spel och med lite mer träning tror jag faktiskt att vi har goda möjligheter att besegra Invalidos i nästa match mot dom (finalen i år? varför inte?). Bäst mot Invalidos tycker jag att Peter Nilsson var. Jag har snart slut på superlativ att dela ut. Det är fantastiskt att ha dig som back Peter! Du är en klippa! Kan inte fatta att du är 16 år yngre än mig, du spelar ju med sån otrolig pondus och rutin så man lätt kan tro att du har spelat i serien i 10-talet år!

 

Vill avslutningsvis tacka alla för ert stöd under helgen, med-motspelare, domare (domarinsatsen i Invalidosmatchen är förmodligen den bästa domarinsatsen jag har varit med om) och ni i publiken. Nästa gång väntar 08 Wheelers och Nacka HI på oss. Nu ser vi till att bli sämst tvåa i serien tycker jag, så vi slipper spela kvartsfinal.

 

På återhörande/återseende...

/#17 David Sundgren

Uppdaterad: 02 FEB 2009 18:38 Skribent: David Sundgren

David Sundgren

This is a mailto link

susnet statistik

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@...

Se all info