Föreningen

1980 startade några idrottsintresserade ungdomar Eskilstuna Handikappidrottsförening för att få spela rullstolsbasket och bowling. Medlemsantalet de första åren var 20-40 st och föreningens styrelsemöten hölls på Barnhabiliteringen, Näckrosen.

Bowlingen spelades i Eskilstuna Bowling Center, där den även idag finns kvar och rullstolsbasketen var förlagd till Hällbyskolans gymnastiksal. Under åren som gått har föreningen fostrat ett antal aktiva som varit framgångsrika i SM, WM och Paralympics. Detta har medfört att föreningen kan stoltsera med flera medaljer av olika valörer.

Genom åren har föreningen växt i både medlemsantal och idrotter. Vi se en fortsatt positiv utveckling för föreningen vilket även i framtiden kommer att generera många duktiga idrottsutövare.

Uppdaterad: 11 JUN 2018 13:57

hemmavinsten-banner.jpg