Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Från och med måndag den 6 april arbetar RF-SISU Sörmlands medarbetare i Eskilstuna hemifrån på grund av den rådande situationen med Coronaviruset. Dörren till vårt kontor i Munktellarenan hålls därför stängd tills vidare.
 
I ett öppet brev till regionens kommuner efterfrågar RF-SISU Sörmland en hjälpande hand till idrottsföreningar som drabbas hårt av Coronaviruset. Det öppna brevet är undertecknat av distriktsidrottschef Jörgen Hedberg.
 
Vi har samlat tips på aktuell information om coronaviruset och sjukdomen convid-19 på olika språk. Dela, sprid, ladda ner och sätt upp i din förening!
 
Idag besökte RF-SISU Sörmlands distriktsidrottschef Jörgen Hedberg Sveriges Radio P4 Sörmland för att prata kring effekterna av coronaviruset lokalt för idrottsrörelsen i Sörmland.
 
Den 10 mars höjde Folkhälsomyndigheten risknivån för spridning av coronaviruset inom Sverige till "mycket hög risk". Viruset påverkar idrottsrörelsen på många olika sätt och RF-SISU Sörmland följer utvecklingen och informerar löpande.
 
Sedan två veckor tillbaka är Shirihan Benli på plats på vårt kontor i Eskilstuna som vår nya samordnare för idrottssvaga områden.
 

Årsstämmor 2020

(2020-03-05 14:23)
RF-SISU Sörmland och SISU Idrottsutbildarna Södermanland kallar till distriktstämmor.
 
En av idrottsrörelsens fem prioriterade utvecklingsresor handlar om att vi 2025 ska ha en jämställd idrott i Sverige. Riksidrottsförbundet har därför tagit fram en checklista för att din förening enkelt ska kunna göra en översyn över ert arbete.
 
I söndags genomförde vi till Gärizkvällen på Hovsjö hub i Södertälje tillsammans med Studieförbundet Bilda och Hovsjö Fritidsgård. En inspirationskväll för unga tjejer i Hovsjö.
 

På äventyr i Kanada

(2020-02-24 13:47)
För ett tag sen besökte vår samordnare för Fritidsbanken och rörelsesatsningen i skolan, Johannes Hedlund, Kanada för att prata om det arbete som görs i Sverige med att uppmuntra skolor att få till mer rörelse bland barn och hur Fritidsbanken...
 
Nu är det god tid att söka LOK-stöd för höstens aktiviteter (aktiviteter bedrivna 1 juli - 31 december 2019). Ansökan ska vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 februari klockan 23:59.
 
Lördagen den 18 januari hyllade RF-SISU Sörmland den sörmländska idrottsrörelsen med en middag och fest på Munktellmuseét i Eskilstuna.
 
Vi har fått ett nytt namn, en ny webbplats och en ny logotyp. Men annars är det mesta sig likt. Våra två uppdrag är fortsatt idrott och folkbildning.
 
Nu är de åtta nominerade till P4 Sörmlands sportpris – årets genombrott utsedda. Rösta på den du tycker ska vinna!
 
Landstinget Sörmland delar varje år ut stipendier till tre idrottsledare, varav en ledare inom parasporten, samt till två aktiva idrottare, varav en aktiv parasportidrottare.
 
12

hemmavinsten-banner


GILLA OSS PÅ FACEBOOK


MEDSPELARE

Vi samarbetar med


Møller Bil


Logo Stadium www.stadium.se


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@gmail.com

Se all info