Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Från och med den 1 december blir det krav på antingen vaccinationsbevis eller särskilda smittskyddsåtgärder vid idrottsarrangemang för fler än 100 deltagare (publik) inomhus.
 
Region Sörmland delar varje år ut stipendier till tre idrottsledare, varav en ledare inom parasporten, samt till två aktiva idrottare, varav en aktiv parasportidrottare.
 
På grund av oro för ökad spridning av covid-19 vill nu Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.
 
Nu är det dags för föreningar och förbund att redovisa verksamhet. Sista dagen att redovisa är den 20 januari, men visst vore det skönt att avsluta folkbildningsåret innan tomten kommer och det nya verksamhetsåret startar?
 
Året börjar lida mot sitt slut, men än finns det tillfällen kvar att utbilda sig tillsammans med oss på RF-SISU Sörmland under november och december.
 
Under våren och sommaren 2021 har aktiva, föräldrar och ledare i Katrineholms kanotklubb genomfört ett gediget värdegrundsarbete i samarbete med RF-SISU Sörmland.
 
Efter lång tid med corona är idrotten igång igen – härligt! Kanske är det nu läge att utvecklas i föreningen. Ett enkelt steg för att skapa nya möjligheter, kraft och engagemang i föreningen är att starta upp en lärgrupp.
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under perioden 1 maj–28 september? Då kan ni söka kompensationsstöd. En nyhet är ett lättare ansökningsförfarande för föreningar som ansöker om summor under 25 000 kr.
 
Som en regional del av SISU idrottsutbildarna arbetar vi med utbildning, utveckling och folkbildning för föreningar och individer. Nu vill vi göra det enklare för dig och din förening att hitta rätt utbildning genom vår utbildningsguide!
 
Idag kör den nationella uppmärksamhetsveckan mot doping igång. Syftet med veckan är att uppmärksamma det antidopingarbete som gym och träningsanläggningar gör runt om i landet och skapa en medvetenhet om problemet.
 
Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla och hålla oss hemma om vi har symptom. Men gryningen är på väg att bli dag när en rad restriktioner som påverkar idrotten försvann den 29 september.
 

Nu ser vi framåt

(2021-09-29 13:13)
Pandemin är inte över men idag försvinner många restriktioner som påverkar idrotten och vi ser fram emot ljusare tider. Idrotten har tagit ett mycket stort ansvar i pandemin så en stor eloge till alla som hållit i och hållit ut.
 
50 idrottare får RF och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2021–2022. Jonna Adlerteg, Eskilstuna gymnastikförening, och Donna Berglund, ASK Eskilstuna, är två av stipendiaterna.
 
För den 18 årige parasportaren Oliwer är tydligt ledarskap och god kommunikation en förutsättning för att han ska kunna utöva sin idrott och tillsammans med sitt team satsar han stenhårt mot paralympics.
 
Idrottsrörelsen ges 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022. Regeringen pekar på att stödet ska underlätta återstart och öka deltagandet för barn, unga och personer med funktionsnedsättning.
 
12
 
 

hemmavinsten-banner.jpg
 


Møller Bil


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@...

Se all info