Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Här hittar du frågor och svar om enstaka match eller tävling utomhus för barn födda 2002 och senare i Sörmlands idrottsdistrikt. Till distriktet hör alla kommuner i Sörmland samt Södertälje och Nykvarn.
 
”Vi sprider inte smitta i skogen, på havet eller vägen.” Det skriver ordförandena i sex specialidrottsförbund tillsammans med Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren.
 
Rörelseförståelse handlar om mycket mer än att bara kunna en mängd olika rörelser. För att reda ut vad begreppet faktiskt innebär och varför det är så viktigt ställde vi några frågor till vår samordnare för Rörelsesatsning i skolan, Maria Ståhl.
 
Vill du tillsammans med engagerade, professionella och framåtsträvande medarbetare vara med och utveckla idrottsrörelsen i Sörmland? Nu söker vi en idrottskonsulent till vår norra zon, vilket innebär att du främst arbetar i Eskilstuna och Strängnä...
 
Den 28 april kom beskedet att Folkhälsomyndigheten möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Här hittar du ett förtydligande om vad öppningen innebär.
 
Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya allmänna råd som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Beslutet gäller från och med idag den 28 april.
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
RF arbetar löpande med att kartlägga idrottens utmaningar kopplade till coronapandemin. Nu behöver vi er hjälp! I vår nya enkät kan ni beskriva er förenings vardag och verklighet genom krisen.
 
Idrottsrörelsen är så mycket mer än det fysiska idrottsliga utövandet. Genom de goda samtalen kan idrotten förena och utveckla personer och öka möjligheterna för att medlemmarna att må bättre, utvecklas mer och att de ska vilja stanna kvar längre.
 
På fredag, den 9 april, är det dags för andra tillfället av #idrottssnack. Denna gång är temat inkluderande idrott och vi möter två föreningar och ett distriktsförbund som hittat nya sätt att nå fler och engagera fler personer i sin idrott.
 
Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.
 
Folkhälsomyndigheten föreslår regeringen att hålla fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.
 
Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för januari och februari 2021.
 
Är du eller vill du bli tränare i din idrott? "Grundutbildning för tränare" är det första steget i tränarskapet och öppen för alla från 14 år - oavsett idrott! Under våren erbjuder vi grundnivån och i höst är det premiär för fortsättningsnivån.
 
Riksidrottsförbundet har beslutat att bevilja totalt 24 miljoner kronor i verksamhetsstöd till idrottsföreningar i Sverige som bedriver verksamhet för personer 65 år och äldre. I Sörmland får 71 idrottsföreningar dela på drygt 1,1 miljoner.
 
12

hemmavinsten-banner


GILLA OSS PÅ FACEBOOK


MEDSPELARE

 


Møller Bil


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@...

Se all info