Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Använder din förening IdrottOnline hemsida och ännu inte påbörjat en överflytt till en ny leverantör och webbplattform? Då är det hög tid för er att påbörja arbetet. Hemsidesdelen försvinner 31 december 2022 klockan 23:59.
 
Vi hälsar vår nya medarbetare Martin Ström välkommen till vårt gäng! Martin, som är uppvuxen i Nyköping, är 27 år och har studerat psykologi vid Linköpings Universitet och Coaching- och Sports Management vid Linnéuniversitetet i Växjö.
 
RF-SISU Sörmland avsätter 100 000 kronor som idrottsföreningarna i distriktet kan söka under hösten 2022 för ökade energikostnader. Syftet med stödet är att stödja föreningar som utmanas av höga energikostnader så att de kan bibehålla sin...
 
Coronapandemin har haft stor påverkan på idrotten, värst drabbad är Parasporten där man i Sörmland uppskattar att man tappat ungefär hälften av utövarna. En av alla drabbade föreningar är Parasport Eskilstuna som kämpar för att hitta vägen tillbak...
 
Vi arbetar med folkbildning, det vill säga ett lärande som bygger på frivillighet där deltagarna själva bestämmer vad, när och hur de vill lära. En del i det uppdraget är att erbjuda utbildningar till alla idrottsföreningar i vår region.
 
Här om veckan anordnades Tjejfotbollens dag i Mariefred. IFK Mariefred stod som arrangör för dagen som innefattade matcher, lekar och roliga aktiviteter. Ambitionen var att lyfta fram tjejfotbollen och locka fler tjejer i alla åldrar till fotbolle...
 
En undersökning från RF visar att endast tre av 11 kommuner i distriktet har en aktuell analys över tillgången till idrottsytor. Samtidigt uppger 62% av idrottsföreningarna i Sörmland att deras idrottsplats inte uppfyller behoven.
 
Södertälje Judoklubb är en av många föreningar i distriktet som kämpar till följd av pandemin. Föreningen vill inkludera fler och göra mer för att bidra till ett bättre samhälle för barn, unga och vuxna i Södertälje kommun – men lokalen sätter...
 
Den 12–18 september är det dags för Parasportveckan 2022. Under veckan välkomnar vi till intressanta, digitala föreläsningar och workshops samt erbjuder möjlighet att prova olika parasporter.
 
AMF Södertälje har en lång historia bakom sig och var för cirka 15 år sedan en av de största motorsportföreningarna i regionen. Idag kämpar föreningen för sin överlevnad till följd av att kommunen tagit tillbaka stora delar av den arrenderade...
 
Vill du tillsammans med engagerade, professionella och framåtsträvande medarbetare vara med och utveckla idrottsrörelsen? Då kanske du är en av våra nya idrottskonsulenter.
 
Full rulle på sommarlovet vid Kulturskolan i Strängnäs där Strängnäs skateboardförening bedriver öppen skateboardskola. Men för att föreningen ska behålla sina medlemmar och utvecklas under vintern behövs en inomhushall.
 
Åkers Styckebruk, den lilla orten mitt i Sörmland som historiskt sett är mest känd för sitt krutbruk. Men i Åkers Styckebruk finns även Åkers IF som startade 1918. Vi pratade med ordförande Anna-Karin Wilmi och sekreteraren Erik Lambis om Åkers IF.
 
Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Sörmland kommer vi ha semesterstängt på våra lokalkontor under vecka 28-30 i sommar.
 
Det är första gången som Summer Camp i Flens kommun arrangeras. Ett idrottsläger där barn får möjligheten att prova på olika aktiviteter tillsammans med lokala föreningar. Som stöd har de utbildade ferieungdomar som tar hand om dem.
 
12
 
 

hemmavinsten-banner.jpg
 


Møller Bil


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast


ele_logo.png

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@...

Se all info