Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


RFs förtjänsttecken

(2020-09-15 10:00)
RF:s förtjänsttecken, idrottens högsta utmärkelse, delas traditionellt ut under högtidliga former i samband med idrottsfesten på Riksidrottsmötet, nu närmast 28-30 maj 2021, i Uppsala.
 
Du kanske har gått en tränarutbildning via ditt idrottsförbund redan. Det gör ingenting. Tvärtom. Genom att komplettera med grundutbildningen för tränare får du ytterligare verktyg till ett lyckat tränar- och ledarskap.
 
Har din förening eller ett förbund kalenderår som verksamhetsår ska ni om möjligt genomföra ert årsmöte senast under det tredje kvartalet, men absolut senast den 31 december 2020.
 
Idag inleds Parasportveckan, en årlig aktivitet som sätter parasporten på kartan. Under veckan kan du ta del av utbildningar och inspiration digitalt, samt lära känna förebilder som Mike. För honom betyder idrotten allt.
 
Sedan våren 2020 har idrottsföreningar i Sörmland kunnat ansöka om projektstöd för att ställa om sin verksamhet med anledning av coronapandemin och dess konsekvenser. Det är nu klart att denna möjlighet kommer att finnas kvar även under hösten.
 
I augusti genomförde RF-SISU Sörmland för fjärde året i rad Teencamp i Nyköping tillsammans med flertal föreningar från kommunen.
 
Under vecka 37 genomförs Parasportveckan, en årlig aktivitet som sätter parasporten på kartan. I år sker det som en samverkan mellan Parasport och RF-SISU distrikten i Stockholm, Sörmland och Västmanland.
 
Den 25 augusti är det sista dagen för idrottsföreningar att rapportera in vårsäsongens aktiviteter för att få LOK-stöd.
 
Katrineholms-Veckan har arrangerats under vecka 32, den första veckan i augusti, i 34 år. Men i år blir den inte av.
 

Malma Marken ställs in

(2020-07-07 11:48)
Den 24 till 26 juli var Malma marken planerad att genomföras i Malmköping. Marknaden, som arrangerats i 40 år, brukar locka omkring 60 000 besökare under de tre dagarna.
 
Idrottsrörelsen har precis som många andra drabbats hårt av coronapandemin och dess konsekvenser. Vi vet att många prövningar återstår men hoppas samtidigt kunna gå stärkta ur krisen och även fortsatt vara en viktig del av samhället.
 
Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Sörmland kommer vi under några veckor i sommar att ha semesterstängt på våra lokalkontor.
 
Nästa vecka drar årets Summer Camp i Katrineholm igång. Det är elfte året i följd som campen genomförs och just nu pågår utbildning för de totalt 60 unga ledare som ska ta hand om 190 barn under en veckas tid.
 
Igår började det så kallade kompensationsstödet till idrottsföreningar som har drabbats ekonomiskt av coronapandemin att betalas ut. 116 föreningar i Sörmland får sammanlagt stöd på 6 801 000 kr.
 
Från och med 14 juni häver Folkhälsomyndigheten tre av fem allmänna råd till idrotten. Vi har fått frågor om hur man ska tänka kring inomhusidrott och idrott med närkontakt och reder ut läget just nu.
 
12

hemmavinsten-banner


GILLA OSS PÅ FACEBOOK


MEDSPELARE

Vi samarbetar med


Møller Bil


Logo Stadium www.stadium.se


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@gmail.com

Se all info