Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Sörmland kommer vi ha semesterstängt under fyra veckor i sommar.
 
Den 1 juli togs råden som särskilt riktats till idrotten bort. Det föreningarna fortsatt behöver ha koll på är Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt pandemilagens begränsningar.
 
Under sommaren bedriver tre föreningar spontanidrott för barn och unga i ett antal idrottssvaga områden i Eskilstuna. En av dem är fotbollsföreningen Eskilstuna United som märker att barnen uppskattar när de är på plats.
 
I januari i år blev Markus Wetterdahl, 31 år, en del av vårt team och utgår från kontoret i Södertälje. Utöver själva idrottskonsulentrollen jobbar han även med de idrottssvaga områdena i Södertälje.
 
 
Regeringen presenterade idag ny begränsningsförordning som gäller från 1 juli och som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om förändringar av LOK-stödet från den 1 januari 2022. Förhoppningen är att de nya reglerna ska leda till en mer jämlik fördelning och till att idrottsrörelsen når målen i Strategi 2025.
 

Idrottshäng i Nyköping

(2021-06-24 08:16)
Idrottshäng i Nyköping – gratis sommaridrott för ungdomar mellan 13-16 år.
 
Nästa vecka drar Gnesta Idrottsskola i gång och intresset bland barn och ungdomar i kommunen att delta har varit stort. Bruno och Ingrid är två av alla ferieungdomar som ska leda idrottsskolan och de ser fram emot sommarens uppdrag.
 
I lördags fick den danske fotbollsstjärnan Christian Eriksen ett plötsligt hjärtstopp och föll ihop på planen mitt under en EM-match. Tack vare HLR kunde hans liv räddas. HLR-instruktören Erika Meeker menar att HLR är livsviktig kunskap för alla.
 
Att skapa möjligheter för barn- och ungdomar att kunna idrotta även under lov tycker vi på RF-SISU Sörmland är en självklarhet. Här hittar du idrottsaktiviteter som händer under sommarlovet i distriktets kommuner.
 
Från och med 1/6 är det tillåtet med publik på idrottstävlingar och matcher. En idrottstävling är som utgångspunkt en offentlig tillställning som kräver att föreningen gör en anmälan eller söker tillstånd.
 
Inställda tävlingar och träningar, ungdomar som inte kunnat idrotta, ledare som lämnat, föreningar som ekonomiskt går på knäna. Men också förändringsvilja och utveckling. Idag presenterar RF rapporten Ett år med corona.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 
I sommar är det de unga inom föreningslivet som leder vägen när Eskilstuna Kommun och Strängnäs Kommun öppnar upp för idrottsliga kostnadsfria sommarlovsaktiviteter. För att ge ungdomarna en bra start höll vi i två digitala ledarutbildningar.
 
12
 
 

hemmavinsten-banner.jpg
 


Møller Bil


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@...

Se all info