Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Under två kvällar i maj har Town Hall Meeting – en träff mellan kommunpolitikerna och allmänheten – anordnats i Södertälje. RF-SISU Sörmland har varit på plats och fört fram idrottens viktiga frågor.
 
Över 1 800 ungdomar och ledare anmälde intresse för att gå på Sportbio. Drygt 1 300 stycken, från 52 lag/grupper i hela distriktet, får nu möjlighet att se filmen tillsammans med efterföljande reflektionsmaterial i lärgrupp på hemmaplan.
 
Det är lätt att saker hamnar mellan stolarna i en förening där det ideella arbetet står i centrum. Därför är en tydlig och effektiv kommunikation en viktig nyckel för en välfungerande förening.
 
Vi bjuder lag och träningsgrupper i distriktet på sportbion ”Jag är Zlatan”. Ta chansen till en kul och kostnadsfri biokväll som efterföljs av för viktiga reflektioner i laget/träningsgruppen.
 
Den 21/4 hyllade RF-SISU Sörmland och Stiftelsen Solbacka den fantastiska sörmländska idrottsrörelsen. Stipendier till unga aktiva idrottare som studerar delades ut, Sörmlands Idrottsprofil 2021 korades och 2021 års eldsjälar har prisades.
 
Södermanlands ridsportförbund växlar upp arbetet med att skapa trygga idrottsmiljöer bland ridsportföreningar genom projektet StallTrygg. Ett samarbete mellan dem, Västmanlands ridsportförbund, RF-SISU Sörmland och RF-SISU Västmanland.
 
Att sitta med i en föreningsstyrelse är en utmanande uppgift – det vet Hanna Henriksson och Angelica Sigeti Lidholm som förutom sina yrkesjobb också sitter som ordförande respektive vice ordförande i Strängnäs Simklubb.
 
Att ha goda kunskaper om föreningsekonomi är viktigt för idrottsföreningar. Inte nog med att en förening som har reda i sin ekonomi är bättre rustad att klara av kriser så skapar man också de bästa förutsättningarna för den idrottsliga verksamhete...
 
Är din förening i behov av ekonomiskt stöd för att få i gång verksamheten igen efter pandemin? Delta på en av våra digitala informationsträffar där du får veta mer om det återstartsstöd vi erbjuder distriktets föreningar.
 

Distriktsstämma 2022

(2022-03-31 13:33)
RF-SISU Sörmland välkomnar till distriktsstämma den 28 april 2022. Stämman genomförs i Munktell Science Park, i Eskilstuna.
 
Att trygga och hållbara idrottsmiljöer för barn och ungdomar är en viktig fråga för alla föreningar kan vi slå fast. Men hur kan man arbeta med detta rent praktiskt? Gör som Hargs BK, ta hjälp av föreningens idrottskonsulent.
 
Barn och ungas idrottande har minskat kraftigt under pandemin och en ny rapport visar att mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
Nu kan idrottsföreningar som vill hjälpa individer från Ukraina att få en bra fritid, söka ekonomiskt stöd hos RF-SISU Sörmland för sina aktiviteter.
 
Träning, mat och vila/sömn är tre ingredienser för en lyckad effekt av träningen och minska skaderisken. Sedan 2020 fram till idag har närmare 1500 personer lyssnat på föreläsningen om kost för aktiva ungdomar.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som nu utformats i dialog med specialidrottsförbunde...
 
12
 
 

hemmavinsten-banner.jpg
 


Møller Bil


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast


ele_logo.png

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@...

Se all info