Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Missade du våra digitala träffar om kompensationsstöd för kvartal 4? Här hittar du bildspel samt en inspelning av träffen om du vill se den i efterhand.
 
Idag den 15 januari öppnar ansökan om kompensationsstöd för corona. Idrottsföreningar kan då ansöka om kompensation för ekonomiska förluster under fjärde kvartalet 2020.
 
Det är dags att slutrapportera er förening/förbunds utbildningsverksamhet för 2020 – ett år där många möten skett anpassat och digitalt, men ändå räknas! Senast 21 januari behöver din förening ha rapporterat er verksamhet.
 
Riksdagen har beslutat om den så kallade pandemilagen som gäller från 10 januari. I anslutning till lagen har regeringen beslutat om en förordning och Folkhälsomyndigheten om föreskrifter och allmänna råd, som förtydligar hur lagen ska efterföljas.
 
Inom kort kommer idrottsföreningar i Sörmland som drabbats av ekonomiska förluster på grund av corona-pandemin under kvartal fyra 2020 kunna söka kompensationsstöd.
 
Fram till den 7 januari 2021 har flera av oss som arbetar på RF-SISU Sörmland ledigt och det kan dröja innan vi svarar via mejl eller sociala medier. Gäller dina frågor Covid-19 hänvisar vi till Riksidrottsförbundet för uppdaterad information.
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 335 miljoner kronor i ekonomiskt stöd på grund av corona för perioden januari–februari 2021. Det meddelade regeringen tillsammans med samverkanspartierna Centerpartiet och Liberalerna idag.
 
"Vi uppmanar nu alla kommuner att i dialog med idrottsrörelsen fatta kloka beslut där vi kan bedriva utomhusträning på ett smittsäkert sätt." Det säger Björn Eriksson efter att regeringen infört skärpta restriktioner.
 
Regeringen meddelade idag skärpta restriktioner. All verksamhet inom stat, kommuner och regioner bör stängas omedelbart till och med den 24 januari 2021. Bland annat ”all verksamhet som inte är nödvändig”, som badhus, museer och idrottshallar.
 
Med anledning av de nya nationella råd som gäller från den 14/12 så höll RF-SISU-distrikten Sörmland, Gotland och Uppland tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet en digital informationsträff om hur föreningar ska förhålla sig i rådande situation.
 
Hur ska ”enstaka matcher eller tävlingar” för barn födda 2005 och senare tolkas? Och vad gäller för personer födda 2004 och tidigare från 14 december? RF tillsammans med Folkhälsomyndigheten vill idag hjälpa föreningar och förbund med förtydligand...
 
I utbildningskatalogen hittar du hela RF-SISU Sörmlands utbud av kurser, föreläsningar och utbildningar 2021.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade idag föreskrifter och nationella allmänna råd som träder i kraft den 14 december. Träning under smittsäkra former och om möjligt utomhus tillåts nu även för de som är 16 år och äldre.
 
Nu söker vi en Idrottskonsulent med ansvar för idrottssvaga områden i Katrineholm, Flen och Vingåker.
 
12

hemmavinsten-banner


GILLA OSS PÅ FACEBOOK


MEDSPELARE

 


Møller Bil


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@gmail.com

Se all info