Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Malma Marken ställs in

(2020-07-07 11:48)
Den 24 till 26 juli var Malma marken planerad att genomföras i Malmköping. Marknaden, som arrangerats i 40 år, brukar locka omkring 60 000 besökare under de tre dagarna.
 
Idrottsrörelsen har precis som många andra drabbats hårt av coronapandemin och dess konsekvenser. Vi vet att många prövningar återstår men hoppas samtidigt kunna gå stärkta ur krisen och även fortsatt vara en viktig del av samhället.
 
Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Sörmland kommer vi under några veckor i sommar att ha semesterstängt på våra lokalkontor.
 
Nästa vecka drar årets Summer Camp i Katrineholm igång. Det är elfte året i följd som campen genomförs och just nu pågår utbildning för de totalt 60 unga ledare som ska ta hand om 190 barn under en veckas tid.
 
Igår började det så kallade kompensationsstödet till idrottsföreningar som har drabbats ekonomiskt av coronapandemin att betalas ut. 116 föreningar i Sörmland får sammanlagt stöd på 6 801 000 kr.
 
Från och med 14 juni häver Folkhälsomyndigheten tre av fem allmänna råd till idrotten. Vi har fått frågor om hur man ska tänka kring inomhusidrott och idrott med närkontakt och reder ut läget just nu.
 
När coronapandemin blev ett faktum valde Trosa Edanö IBK (TEIBK) att ställa in alla träningar. Nu har föreningen vänt det som i början kändes negativt till något positivt och byggt en innebandyplan utomhus i samverkan med RF-SISU Sörmland.
 
Vid en presskonferens idag berättade regeringen och Folkhälsomyndigheten att det införs lättnader av de allmänna råd som gäller för idrotten från och med 14 juni, vilket öppnar för tävling och matcher för seniorer.
 
För att hjälpa föreningar att upplysa om hur man skyddar sig själv och andra från att smittas i coronatider har vi tillsammans med RF-SISU Skåne tagit fram en affisch att ladda ner och använda i lokalen, anläggningen, hallen - där träningar pågår.
 
Från 1 juli 2020 måste all närvaroregistrering av aktiviteter ske digitalt för att föreningen ska kunna ansöka om LOK-stöd. Registreringen görs direkt i IdrottOnline eller i något av de system som har inläsning till IdrottOnline.
 
Här om veckan genomfördes RF-SISU Sörmlands distriktsstämma – för första gången i digital form. Vi lät ordförande Anders Caspár få summera intrycket av den nya mötesformen och blicka framåt mot verksamhetsåret 2020.
 
Idrottsrörelsen drabbas hårdare av coronapandemin än man tidigare beräknat och regeringens krispaket på 500 miljoner täcker knappt hälften av de omedelbara förlusterna.
 
I samarbete med RF-SISU Östergötland bjuder RF-SISU Sörmland in till tre tillfällen där vi presenterar hur ansökan om statens kompensationsstöd för idrottsföreningar går till. Presentationen efterföljs av tid för frågor och funderingar.
 
Riksidrottsförbundet är en av flera ideella organisationer som beslutat att samverka för att ge stöd till kommuner med att hjälpa äldre som ombetts stanna hemma.
 
Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Stödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen.
 
12

hemmavinsten-banner


GILLA OSS PÅ FACEBOOK


MEDSPELARE

Vi samarbetar med


Møller Bil


Logo Stadium www.stadium.se


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@gmail.com

Se all info