Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Vill du tillsammans med engagerade, professionella och framåtsträvande medarbetare vara med och utveckla idrottsrörelsen? Då kanske du är en av våra nya idrottskonsulenter.
 
Full rulle på sommarlovet vid Kulturskolan i Strängnäs där Strängnäs skateboardförening bedriver öppen skateboardskola. Men för att föreningen ska behålla sina medlemmar och utvecklas under vintern behövs en inomhushall.
 
Åkers Styckebruk, den lilla orten mitt i Sörmland som historiskt sett är mest känd för sitt krutbruk. Men i Åkers Styckebruk finns även Åkers IF som startade 1918. Vi pratade med ordförande Anna-Karin Wilmi och sekreteraren Erik Lambis om Åkers IF.
 
Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Sörmland kommer vi ha semesterstängt på våra lokalkontor under vecka 28-30 i sommar.
 
Södertälje Judoklubb är en av många föreningar i distriktet som kämpar till följd av pandemin. Föreningen vill inkludera fler och göra mer för att bidra till ett bättre samhälle för barn, unga och vuxna i Södertälje kommun – men lokalen sätter...
 
Det är första gången som Summer Camp i Flens kommun arrangeras. Ett idrottsläger där barn får möjligheten att prova på olika aktiviteter tillsammans med lokala föreningar. Som stöd har de utbildade ferieungdomar som tar hand om dem.
 
Gnesta Idrottsskola är en av sommarens höjdpunkter för barnen i kommunen som vill prova på olika idrotter. Idrottsskolan pågår under två veckor och leds förutom av ledare från idrottsföreningar i kommunen även av ett gäng feriepraktikanter.
 
I sommar är det de unga inom föreningslivet som tar kommandot när Strängnäs kommun öppnar upp för kostnadsfria idrottsaktiviteter för barn och unga. Ett givet inslag inför ungdomarnas uppdrag var ungdomsledarutbildningen.
 
Nu stundar ett lång och härligt sommarlov i idrottssörmland för alla barn och unga. Kolla in vilka aktiviteter som erbjuds i de olika kommunerna, och få andra tips på hur ni tillsammans kan skapa ett rörelsefyllt lov!
 
Vill du tillsammans med engagerade, professionella och framåtsträvande medarbetare vara med och utveckla idrottsrörelsen i Sörmland? Då kanske du är en av våra nya idrottskonsulenter.
 
Fyra av tio idrottsföreningar i storstäder och storstadsnära kommuner har brist på tid och plats. Många tvingas därför säga nej till nya medlemmar. Det visar Riksidrottsförbundets enkät.
 
Under två kvällar i maj har Town Hall Meeting – en träff mellan kommunpolitikerna och allmänheten – anordnats i Södertälje. RF-SISU Sörmland har varit på plats och fört fram idrottens viktiga frågor.
 
Över 1 800 ungdomar och ledare anmälde intresse för att gå på Sportbio. Drygt 1 300 stycken, från 52 lag/grupper i hela distriktet, får nu möjlighet att se filmen tillsammans med efterföljande reflektionsmaterial i lärgrupp på hemmaplan.
 
Det är lätt att saker hamnar mellan stolarna i en förening där det ideella arbetet står i centrum. Därför är en tydlig och effektiv kommunikation en viktig nyckel för en välfungerande förening.
 
Vi bjuder lag och träningsgrupper i distriktet på sportbion ”Jag är Zlatan”. Ta chansen till en kul och kostnadsfri biokväll som efterföljs av för viktiga reflektioner i laget/träningsgruppen.
 
12
 
 

hemmavinsten-banner.jpg
 


Møller Bil


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast


ele_logo.png

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@...

Se all info