Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Kjaersgaard

Eskilstuna HIF tog tillbaka guldet och är åter SM-mästare.

22 JAN 2016 19:04
SM i rullstolsinnebandy har avgjorts och Eskilstuna tog hem guldet före Nacka HI. GRIF Invalidos, Göteborg vann tredjepriset över Calmif Knight, Kalmar.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2016 21:06

Bilder från SM hittar ni här

Reportage från Radio P4 Sörmland

Sammanfattning från akfoto.se

Bilder från SM-2016 www.akfoto.se

Gilla akfoto.se på facebook

2013 stod Eskilstuna HIF överst på pallen och tog hem det första officiella SM-guldet. Därefter har laget placerat sig på en andra plats, men i årets upplaga visade de att de tillhör den abosulta toppen och stod åter övers på pallen.

Det var en entusiastisk hemmapublik i Sporthallen som fick se Eskilstuna HIF besegra Nacka HI med 4-2 i finalen.

- Det var en härlig känsla att vinna på hemmaplan, säger lagets kapten Peter Nilsson, som menar att vinsten till stor del berodde på att laget aldrig slappnade av och behöll fokus under hela matchen.

– Jag tycker vi är värda guldet då vi alla gav 110 procent, stod upp för varandra och offrade oss. Sen får man inte glömma publiken, som gav oss energi hela matchen igenom, säger matchens lirare Robin Meng.

ehif

Robin Meng gav Eskilstuna ledningen i femte minuten. Landslagskollegan Peter Nilsson ökade på till 2-0 innan Nacka reducerade, allt i första perioden. Efter en mållös andra period, utökade Robin Eskilstunas ledning till 3-1. Strax efter fick Nacka en straff som Nackas Mattias Larsson snyggt satte bakom Eskilstunas målvakt, Kalle Toft. Närmare än så kom de inte, och istället kunde Peter Nilsson definitivt sätta punkt för matchen – och mästerskapet – med sitt andra mål för dagen, 4-2.

– Vårt försvarsspel var mycket bra och spelarna backade upp varandra. Det gjorde att Nacka inte fick så mycket utrymme. Framförallt tog vi hand om bollen mycket högre upp i banan och låg nära deras forwards för att störa så mycket som möjligt. Vi tappade inte fokus under matchen vilket visade sig vara en bra taktik, säger Eskilstunas coach Carina ”Cia” Andersson.

GRIF Invalidos, som hade två raka SM-guld, fick nöja sig med en tredjeplats i år, efter att ha besegrat Kalmars Calmif Knigts med 8-1 i bronsmatchen. Eskilstuna, Nacka och GRIF hamnade alla på samma poäng i gruppspelet, men den interna målskillnaden mellan lagen tog Eskilstuna och Nacka till final.
smguld
Resultat
Nacka - Eskilstuna 4-3
Umeå - Göteborg 0-16
Nacka - Kalmar 5-1
Göteborg - Eskilstuna 1-3
Kalmar - Umeå 13-1
Nacka - Göteborg 3-4
Umeå - Eskilstuna 2-14
Söndag:
9:00 Kalmar - Göteborg 1-7
10:45 Umeå - Nacka 1-19
12:30 Eskilstuna - Kalmar 13-2
14:15 Bronsmatch Kalmar - Göteborg 8-1
16:00 Finalmatch Eskilstuna - Nacka 4-2
Skribent: Carina Andersson

hemmavinsten-banner


GILLA OSS PÅ FACEBOOK


MEDSPELARE

 


Møller Bil


Eskilstuna Energi och Miljö


logo_kfast

Postadress:
Eskilstuna Parasportförening
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: +46104764283
E-post: parasporteskilstuna@...

Se all info